2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Pistokkaita ja muita

 Toukokuulla ottamani alppiruusun pistokkaat voivat hyvin ja ovat tehneet vähän uutta kasvuakin. Tein pistokkaita kaksi erää. Ekat tuikkasin taimimultaan, jonka pH on jotain 6 luokkaa. Toista erää varten ostin luonnonturvetta, joka on siis täysin lannoittamatonta ja kalkitsematonta ja sen pH on jossain 4,2 pinnassa. Taimimultaan laitetut sain heittää yksi toisensa jälkeen mäkeen, kun ne ruskistuivat. Nämä kaverukset sen sijaan porskuttavat eteenpäin. Eli jos kaikki menee hyvin ja talvetus onnistuu, mulla on joskus vuosien päästä puistoalppiruusuja omasta materiaalista!


 Ketoneilikat kukkivat sorakumpareella, johon olen istuttanut myös kääpiökatajia, vuorenkilpiä ja köynnöshortensiaa.

 Kirsikkapuun alla oli taas yksi yllätys mummulta. Mäkikuismaa! Kiitos mummu :)


Iisoppia sain muutama vuosi sitten naapurilta ja se rehottaa kasvihuoneen takakulmalla elämänsä kunnossa. Siitä pitäisi ruukuttaa taimia, kun on niin levinnyt.

Loppuun vielä kuva meidän kohta 7-viikkoisesta Vilma-neidistä, joka muistuttaa päivä päivältä enemmän äitiään - joka sortilla :)

Rentoa (jazz)viikonloppua!

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Toivottavasti nuo alppiruusut onnistuvat! Itseänikin kovasti kiinnostaisi joskus koittaa kasvattaa noita alppiruusuja pistokkaista. Nyt jään jännityksellä seuraamaan, selviääkö nuo talven yli :)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Noinko helppoa se alppiruusujen lisääminen onkin !?
Meille tuli töihin pari vuotta sitten kotimaisia alppiruusun taimia, joita latvottiin työkaverin kanssa. Siinä mietittiin, että nämä ovat niin hyviä pistokkaita, että laitetaan nämäkin kasvamaan. Sitten googletettiin "alppiruusujen lisääminen pistokkaista", luettiin se ja luovuttiin koko hommasta!
Toivonpa tosiaan, että sinä onnistut :)
Ihana, ihana Vilma ♥

intopii kirjoitti...

Onpa komeita pistokkaita! Ihan varmasti onnistuvat, kun ovat noin hyvässä iskussa. Ja muutkin kasvit niin mehevän näköisinä.

Ja tuo Vilma. Voiko suloisempaa olla?

Tiina kirjoitti...

Kaisa: Jep, nuo näyttävät hyviltä. Nyt jännitän, että selviävätkö ne talvesta ja vähän mietityttää, mikä olisi paras ratkaisu talveksi. Kellariin, purkit maahan vai mitä...

Suvikummun Marja: Näemmä :D Luin sun kommentin ja googletin vähän, yksillä sivuillä asia saatiin kuulostamaan ainakin tosi monimutkaiselta.

Intopii: Toivotaan, toivotaan :) Vilma on kuin ilmetty äitinsä! :)

Reeta kirjoitti...

Mielenkiintoista toi alppiruusun lisäys! Ite oon laittanu säleikkövilliviiniä juurtumaan vesilasiin. Helposti juurtuu! Satuin ottaa oksan kun laitoin leikkokukkia ja huomasin, että villiviini oli kasvattanut juuret. Nyt sitä pitää tietty juurruttaa myös mutsille ja kavereille (ja itelle OMAAN pihaan) :D