2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Omasta maasta

 Herukat alkavat olla kypsiä. Vaaleanpunainen herukka 'Aili' on miellyttävän miedon makuinen. Vaaleanpunainen herukka on tosiasiassa muunnos punaherukasta. Huomenna keittelen mehua punaherukoista. Mulla on 'Jonkheer van Tetsiä' (kuva alla) ja siinä on piiiitkät tertut ja kookkaat mehukkaat ja makeahkot marjat. Mustaherukoissa terttujen päät ovat vielä raakoja, joten ne saavat odottaa viikonloppua.

 Tomaattien kypsyminen jää taas kovin myöhäiseksi. Olen katkaissut latvat niin, että runkoon jää neljä tai viisi terttua. Alalehtiä olen poistanut muutamia. Raakileita on, toivotaan, että ne kypsyisivätkin joskus. Vaikka varjostavat männyt on kaadettu meidän metsiköstä, jää iltapäiväaurinko tien toisella puolella kasvavien mäntyjen taakse jo kahden kolmen aikaan. 


En malttanut olla vilkaisematta, mitä perunannaattien alapäästä löytyy. Saatiin uusia pottuja tämän päivän lounaspöytään. Muuten pitää kyllä antaa perunoiden kasvaa vielä rauhassa, kovin vähän sieltä tämänkokoisia löytyi. Pienenpieniä alkuja sen sijaan oli paljon.

Maukasta alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Aah mikä perunasaalis! ne ovat niin herkkua, parempaa minusta kuin mitkään marjat, vaikka niissäkin hyviä on.
Ihanat kuvat!

Katja kirjoitti...

Omanmaan perunat ovat niin hyviä :)

Eija kirjoitti...

Mulla on myös Aili-herukka odottamassa istuttamista. Kasvaako se kuinka isoksi pensaaksi? Ajattelin paikkaa, mihin sen kaivaisin. Omanmaan perunaa ei mikään voita.

Tiina kirjoitti...

Saila: Ne oli kyllä hyviä, maukkaita! Jopa isä tykkäs, se arvostelee perunoita niinku jotkut viinejä :D

Katja: Namnam :)

Eija: Käsittääkseni siitä tulee samankokoinen kuin punaherukasta, mut oamstani pitää kyllä sanoa, että on kasvanut huomattavasti paljon hitaammin kuin samaan aikaan istutetut punaiset.

AnnaW kirjoitti...

Ihanat on oman pihan antimet!

Meilläkin on punaiset herukat kypsiä mutta yritän vielä hetken niitä pitää pensaassa, että ensimmäiset karviaiset kypsyisivät. Viime kesänä tehtiin karviaispunaherukkamehua ja jestas, että se oli hyvää. Ja niitä omppujahan meillä on kahta joka piakka täynnä. Kellarissa on tosin enää kaksi pulloa muhuja jäljellä, joten aika sopiva määrä tuli viime vuonna laitettua omiksi, ja muidenkin tarpeiksi ;) Vierailijoille aina mehupullo tai hillopurkki lähtiessä mukaan...se on ollut meidän periaate ;)

Tiina kirjoitti...

Mä en kyllä voi pitää punaherukoita enää montaa päivää, hitsit tekis kyllä mieli kokeilla tota yhdistelmää. Voisin kuvitella, että maistuu superhyvältä :) Mehupullo/hillopurkkiperiaate kuulostaa aika ihanalta :)

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Hauska tuo vaaleanpunainen herukka! Ja taidankin tästä lähteä saman tien katkaisemaan tomaattien latvat, huitelevat jo katossa...