2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Rosario edistyy


Rosarioprojekti on viimein nytkähtänyt askeleen eteenpäin. Homma on seissyt pari vuotta, kun olen miettinyt, kuinka taistella juolavehnää vastaan. Rosario on entisellä perunamaalla, joka on täynnä juolavehnää, kuten kuvasta näkyy. Olemme pitäneet sitä matalana leikkaamalla ruohonleikkurilla niin kuin hienointakin nurmikenttää. Rosario kuulostaa aika mahtavalta, mutta todellisuudessa siellä kasvaa tällä hetkellä tuo kuvan 'Kustavi' -päärynä, neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' puun oikealla puolella ja vasemmalla puolella tarhakurtturuusu 'Pohjolan kuningatar'. Kuvan oikeassa reunassa näkyy ryhmäruusu 'Hanne' ja sen takana kuvan ulkopuolella on pieni istutusalue. Kuvan vasemmassa reunassa puolestaan näkyy kääpiövuorimänty, jonka vieressä on pari kesäkulleroa. Nämä kaikki olisi tarkoitus saada katetuille istutusalueille, joiden välissä kulkisi käytävä ehkäpä noppakivistä. 

Kuvassa olen aloittanut alueen kattamisen, tänään jatkoin työtä, kun sain ystävältä lisää sanomalehtiä. Kiitos, Päksy! Kuorikatettakin tuli kuin tilauksesta, tosin se loppui jo kesken. Olen kattanut maan paksuilla nivaskoilla sanomalehteä. Niiden päälle noin viiden sentin kerros kuorikatetta. Juolavehnän pitäisi kuolla pimeässä. Parin kuukauden pimeässä olon jälkeen myös juuren pitäisi olla kuollut. Näin luki uusimmassa Kotipuutarha -lehdessä, pankaas kattoen. Elättelen siis toiveita, että tällä tavalla sanomalehteä ja kuorikatetta käyttämällä voitan lopulta taistelun tuota pirullista rikkakasvia vastaan.

Nyt sitten vaan lisää kuorikatetta hommaamaan ja niitä ruusuja tietty!

Iloista keskiviikkoa!

13 kommenttia:

Reeta kirjoitti...

Mielenkiintoista! Raportoi kuin käy, auttaako sanomalehti + kate. Hope so! :)

Katja kirjoitti...

Kyllä nuo rikkakasvit ovat niin syvältä jostakin...mutta uskoisin,että tuo sun peittelysi tuottaa tulosta!

Tiina kirjoitti...

Reeta: Jep :) Peukut pystyyn, ei luulisi tulevan läpi, kun on sen verran paksulti lehteä.

Katja: Älä muuta sano. Mur! Varsinkin tuo kyseinen. Meillä on sitä tuo vanha perunamaa täynnä. Muualla on pääasiassa suolaheinää, mut sitä on suorastaan ilo kitkeä, kun irtoo niin nätisti ja helposti :P

pioni kirjoitti...

Samoin tein rippipenkkiäni, eikä sieltä ole läpi mitään kasvanut. Noita voikukan alkuja tosin joutuu kuitenkin kitkemään, lentävät joka paikkaan:(

Laura kirjoitti...

Mielenkiintoista, toivottavasti toiminee! Mullakin tuolla purkissa yks Pohjolan kuningatar - ruusu. Pelkään sen leviävän liikaa, en tiiä minne istuttaisin.

Tiina kirjoitti...

Pioni: Jes, kiva kuulla. Nyt siis vaan peukut pystyyn, että tääkin onnistuu :) Voikukille nyt ei taida oikein voida mitään, onneksi niitä on tänä vuonna pihallamme vähemmän kuin muina vuosina. Tuuli varmaan tuo siemeniä sit senkin edestä, heh..

Laura: Toivotaan, toivotaan! Kyllä se tekee juurivesoja jonkun verran, joten kantsii sijoittaa paikkaan, missä sen leviämisestä ei ole haittaa muille kasveille.

intopii kirjoitti...

Johan sinulla on siinä rosario, ihan ilmiselvästi! Monta rosaa = rosario. Yksi juolavehnäpelto on vain muodollisuus; mitätön este ylitettäväksi.

Sanomalehti on mitä moninaisin hyödyke, eikö olekin? Eilispäivän uutiset ovat huomispäivän pelastus, ainakin, jos puutarhurilta kysytään.

Työn iloa!

Tiina kirjoitti...

No näinpä :) Toi on kyllä mitä mainion keino kierrättävää tuota lehtiroska, jota postilaatikkoon tungetaan.

AnnaW kirjoitti...

Mielenkiinnolla seuraan projektia. Itse laitoin juuri ruusuja tilaukseen verstaan seinustaa varten :) Tulisivat jo pian, että kasvaisivatkin joskus!

Tiina kirjoitti...

AnnaW: Kiva :) Odottelen postausta uusista ruusuistasi!

Outi kirjoitti...

Olen myös käyttänyt tuota sanomalehti kuorikate tekniikkaa, toimii!

Tiina kirjoitti...

Kiva kuulla :)

Nettimartta kirjoitti...

Minäkin kokeilin viime vuonna tuota sanomalehti + katejuttua. Ei toiminut, mutta en varmaankaan laittanut lehtiä tarpeeksi paksua kerrosta. Ilmeisesti tarvitaan todella p-a-k-s-u kerros. Peukutan sulle onnistumista! Juolavehnä ja vuohenputki ovat sitkeitä sissejä. Huoks.