2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ihanat, lämpöiset vapaapäivät

 Mulla on kolmen vapaan putki, kaksi takana, tämänpäiväinen vielä nautiskeltavana. Ai että tekee hyvää! Atsalea 'Ruususen uni' on avannut ensimmäiset kukkansa. Aika hidas, eikös tämän pitänyt kukkia ennen lehtien puhkeamista... No väliäkö tuolla.

 Samaan aikaan taivaalla... Ilmakuvaajat pörräsivät puiden latvojen yläpuolella, kun kuvailin kukkia. Siskolla oli pitkä putki ja hän kuvasi kopteria... jonka kuvaaja kuvasi siskoani :D

 Ilmakuvat vähän kiinnostaisivat, olisi hauska nähdä miltä piha näyttää ylhäältä päin nyt, kun olen sitä pikkuhiljaa laittanut. Hinnat vaan taitavat olla aika tähtitieteellisiä.

 Saunan verannalla amppelissa verbenaa ja maahumalaa. Riipputuoli on muuten vielä talviteloilla jossain, pitääpä hakea se tuonne niin voi sitten ottaa rennosti.

 Löysin kukkapylvään autotallista ja vein sen kasvihuoneeseen. Siinä saavat Mårbacka ja ystävältä saatu toinen vanha pelargonia kukkia. Omat kasvatit ovat vielä aika pieniä. Jouduin heittämään toisen kurkuista mäkeen, kun oli saanut kylmää. Katsotaan, selviääkö toinen. Tomaatit ovat hyvässä kasvussa.

 Muutama kuva sunnuntaiselta juttureissulta. Pysähdyin Onnenkoskelle ottamaan muutaman kuvan. 


Reissulta sain mukaani muun muassa tämän pistokkaan kirjavalehtistä pikkutalviota, lajike 'Illumination'. Puutarhajutun voitte lukea sitten elokuun Oma Pihasta :)

Nyt mä lähden pihahommiin!

10 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Lämpöiset vapaapäivät ovat kyllä kivoja :) Meillä taas on ollut harvinaisen sateista ja kylmääkin. Eilen aamulla näytti hyvältä ja neidin kanssa puettiin sortsit jalkaan. Muutama tunti sen jälkeen palattiin hytisten kotiin ja vaihdettiin äkkiä paksumpaa päälle!

Tosi kauniita kuvia koskelta!

Tiina kirjoitti...

Täällä on ollut mukavan lämmintä ainakin jostain lauantaista lähtien ja sitä on luvattu koko viikoksi. Tänään sain aikamoiset rusketusrajat aikaiseksi :) Toivotaan, että teilläkin päin lämpenee ja pian!!

Katja kirjoitti...

Upea ilma on kyllä hellinyt koko viikon. Hyvät päivät olet saanut vapaanvietolle :)

Nuo ilmakuvat ovat kyllä ihan hirrrveän kalliita,vaikka tosin hienohan sellainen otos omasta pihasta olisi.

Tiina kirjoitti...

Jep :) Joo, ne maksaa varmaan pienen omaisuuden, ei se kopterilla lentelykään varmaan kovin halpaa ole. Hauska olisi nähdä miltä puutarha näyttää yläilmoista.

Saila kirjoitti...

Vitsit, olisi todellakin kiva nähdä teidän pihan muutos ilmakuvassa. No näkeehän ne muutokset täällä sun blogissa silmän tasalla eipä silti...
Ai niin, olihan sulla tuolla aiemmin se akileijan taimikin kuvassa, olin käynyt kurkkaamassa tuon kirjoituksen mutta en muistanut akileijaa. Siis niin mahtavia löytöjä!
Mahtavan ihanan kosken olet myös kuvannut. Ja nuo pennut, oli pakko vielä uudestaan tiirata nuo untuvapallerokuvat <3 Kun sais vielä palleroiden tuoksun ja tunnun netin kautta <3 <3 <3
Näihin untuvapalleroajatuksiin onkin muuten aivan mahtava mennä nukkumaan! Hyvää yötä!

Tiina kirjoitti...

No niin olis! :) Pumppukaivon ympärille olen uusien pionien seuraksi siirrellyt noita mummun kasveja. Siitä tulee perinnepenkki.

Täytyypä laittaa taas uusia kissakuvia, heillä on nimittäin silmät auenneet :)

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Ihanista vapaapäivistä olet saanut nauttia! Tuo Onnenkoski näyttää upealta, ihan sellainen satumetsätunnelma:)

Sirkka kirjoitti...

Atsalean kaunista kukintaa ihailen tässä ja nyt!
Olet hyvin laittanut kasvit, jotka sopivat täydellisesti kotisi tunnelmaan, kuin myös kasvihuoneesi ja Onnenkoski nimi on <3
kaunis!

Maria kirjoitti...

Vapaapäiviä täälläkin odotellaan. Iltaisin ei malta mennä ajoissa nukkumaan, kun ulkona kaikki on parhaimmillaan ja mukavaa tekemistä olisi vaikka kuinka. Söpöinen kukkajalja, ihan tehty pelakuita varten. Täytyy pitää elokuun Oma Piha mielessä. Ja niitä kisuleiden kuvia odottelen...

Tiina kirjoitti...

Kanelia ja kardemummaa: Jep, kerrankin lykästi säiden suhteen :)

Sirkka: Juu :) Nyt saa ulkoa kauniita kimppuja ilahduttamaan sisätiloihin.

Maria: Mä ehdin liian harvoin (eli en siis joka ilta) puutarhaan, sitte ei malttais lähteä kotiin, kun tänne tuun. Kissakuvia tulossa!