2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Talikko kauniiseen käteen

 Yön ja aamun aikana satoi lunta niin, että maa oli valkoinen. Olin kuitenkin jo aiemmin vakaasti päättänyt miten käytän viikon ainoan vapaapäiväni jotenka: hain talikon autotallin naulasta ja aloin kääntää maata huvimajan ympäriltä. Laajensin vähän vanhaa aluetta. Tämä vaatii vähän uudelleen järjestelyä, sillä osa kasveista on syksyllä vain tuupattu maahan miettimättä paikkaa sen tarkemmin. Alppiruusu varmaan pitää kaivaa ylös, sillä se näyttää vähän hassulta tuossa nyt, kun vesiallas tuli viereen viime kesänä. 

 Seuraavaksi otan nurmikon pois kaivon ympäriltä ja istutan siihen kaikenlaista "isoäidin" perennaa, hyvin perinteistä ja hempeää. Levitin kalkkia myöskin tänään. Siitä ajattelin tehdä ihan oman postauksenkin tässä pikapuoliin.

 Tänne metsän reunaan tulee alppiruusuja. Ehkä myös 'Nova Zembla' huvimajan vierestä, toisaalta se on niin kaunis, että olisi mukava pitää se vähän keskeisemmällä paikalla. Hupin hauta on tuossa männyn oikealla puolella. Sinisiä orvokkeja pitää laittaa haudalle, koska Hupi "kasvatti" niitä eläessään. Sillä oli kopin läheisyydessä pieniä kuoppia, joita se oli kaivanut ja muutamaan niistä oli lentänyt orvokin siemeniä. Yhdessä kuopassa kasvoi peruna. Se oli jotenkin tosi hellyttävää.

Puuhakasta keskiviikkoa!

15 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Oi että, olet jo päässyt maankääntöhommiin! Mahtavaa! Viikonloppuna miekin vihdoin pääsen pihahommiin! :)

intopii kirjoitti...

No justiin samaa meinasin hehkuttaa kuin Annukin: olet päässyt jo pihahommiin! Wau. Meillä on vieläkin (vähän) lunta. Tulevaksi viikonlopuksi on kyllä luvattu muka jopa 18:aa astetta. Jos se toteutuu, muutan ulos.

Olen päättänyt, että tänä keväänä satsaan lannoittamiseen ja maanparannukseen istutusalueiden laajentamisen sijasta. Toisaalta, jos yksi ja toinen - kuten sinä - siirtelee kasvejaan, ehkä minäkin voisin vähän muuttorumbaa...

Tiina kirjoitti...

Annu: Niin olen!! :D Jihuu!

Intopii: Mitääh, 18 astetta lämmintä?? Mäkin olen vähän samoilla linjoilla kuin sä, eli maanparannukseen satsaan. Ajattelin ostaa kanankakkaa tällä kertaa. Mä en yleensä siirtele kasveja, mutta nyt on vähän pakko, kun toi kohta ei jotenkaan toimi ollenkaan.

intopii kirjoitti...

Joo joo, katso vaikka ennusteita (eilisiä ;-D ). Kanankakkaa. OK. Asiantuntijaa peesailen sitten. Vaikka toisaalta suosin kyllä myös hevonpeetä, vaikka se onkin varsinaisesti maanparannusmateriaali. Mitä kylläkin tarvitsen: savimaani on yhtä janttaa!

Tiina kirjoitti...

Uskotaan :) Hevonpee on hyvää matskua, sitä laitoin edelliskeväänä. Savimaa on ikävää, ainakin jos pitää sitä ruveta kääntämään, uh. Ihan jo hengästyttää pelkkä ajatuskin. Meillä onneksi tontti helposti käännettävää paitsi perunamaa, jonne on joskus maailmassa tuotu jostain savimaata. Kanankakkaa en oo kokeilla kertaakaan, joten nyt vois olla sen vuoro sitten :)

Tytteli kirjoitti...

Voi voi kun näitä kuvia katsellessa syyhyttää päästä lapion varteen. Täällä se ei vielä onnistu, kun on lunta sen verran paljon vielä.Kanankakasta määkin tykkään ja kiitos muistutuksesta, kalkkiakin täytyy hommata.

Tiina kirjoitti...

Ah ja voi,teillä on tosiaan kevät...Meillä satoi eilen taas vaihteeksi lunta:( Miten voi olla kevät näin lujassa tänä vuonna?Mikä tuo riippapuu on tuossa ekassa kuvassa?
mä kävin eilen ostamassa kalkkisäkin,pitänee ajankuluksi ripsiä se tuonne nietoksille,kun ei mitään muutakaan tekemistä siellä oo...

Simm kirjoitti...

Kevät! ♥ Hevonkakka on kyllä todella hyvää lannoitetta, eikä haise niin pahalle kuin kanankakka. Meillä ainakin tuota edellämainittua tulee "luontaisetuna" ihan niin paljon kuin vaan jaksaa kotiin kantaa... :D Lantalakin on sen verran näppärästi rakennettu, että sieltä kasasta saa lapioitua yli vuoden vanhaa "palanutta" tavaraa, joka näyttää jo ihan pelkälle turpeelle (jota siis käytämme kuivikkeena). Kannattaa kysellä lähitalleilta, tuota saa ihan varmasti hakea ilmaiseksi itse lapioimalla sen verran kun tarvitsee! :)

Tiina kirjoitti...

Jep :) Onneksi on noita heppojakin lähistöllä!

J kirjoitti...

Voi että, tuli melkein itku kun luin Hupin puutarhaharrastuksesta :(

Eeviregina kirjoitti...

Minä käytin syksyllä aasin kakkaa siskoni kukkapenkkiin ja olen kuullut huhuja, että siellä on oikea rehotus valloillaan!
Malttamattomana odotan kuvia Israelista.
Mun pihalla olis monta muutosta edessä ja myös ihan uusia penkkejä olen aikonut laittaa. Takapihan projektihan jäi syksyllä kesken ja yks ilta olin siellä jo kiviä kasaamassa. Onnetonta kun tuota lunta satoi vieläkin, haittaa niin puutarhahommia!
Aurinkoa ja puutarhaunelmia sinulle!

pioni kirjoitti...

Oikeita puutarhatöitä, hienoa. Meillä on vielä aika tavalla lunta, toissapäivänä satoi varmaan 10 cm lisää. Mutta kyllä se kevät tulee, ihan varmasti...

Tiina kirjoitti...

Eeviregina: Aasin kakkaa! :D Mahtaa olla sitten hyvää tavaraa. Toivotaan, ettei enää lunta sada, vaikka äkkiähän se pois sulaa mitä yön aikana satelee.

Pioni: Jep :) Kohta säki varmasti pääset jo tositoimiin.

Sirkka kirjoitti...

On siellä lääniä mitä kääriä:)
hyvältä näyttää ja sitten kun kaikki kukkii niin on taas aivan erinäköistä.
Minä en ole maata kääntänyt eikä tässä meidän pikkupihassa ole mitään käännettävääkään. Eikös olekin hassu sana paljon äätä:) Laitan suurimmaksi osaksi kukkia ruukkuihin, joskin nekin ovat vähentyneet viime vuosien aikana. Tosin ruukuissahan voisi kasvattaa lähes mitä vain kunhan on tarpeeksi suuri ruukku:)

Puuhakkaita puutarhurin hommeleita sinulle!

Tiina kirjoitti...

No juu, suurin osa pihasta on vielä koskematonta :) Että ei tässä ihan heti tila lopu ;) Ruukupuutarhakin on hieno ja toimiva. Jos on kellari niin sitähän voi laittaa mitä vaan ruukkuun ja viedä sitten talveksi suojaan, jos niikseen tulee.