2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pistokkaita ja hiirenkorvia

 Otin puistoalppiruusu 'Catawbiense Grandiflorumista' pistokkaita ihan kokeilumielessä. Leikkasin nämä sekareilla ja istutin taimimultaan, jonka pH on 6. Pitää ostaa havu-rodomultaa ja tehdä toinen satsi. Lisäksi voisi kokeilla, juurtuvatko pistokkaat paremmin, jos leikkaan veitsellä pitkähkön vinon viillon sekareilla leikkaamisen sijaan. Myös juurrutushormonia ajattelin testata osaan pistokkaista. Jos edes yksi näistä kymmenistä onnistuu, olen superonnellinen! Alppiruusujen juurrutus kun on vähän hankalaa ja hidasta hommaa.

 En ole puutarhaan ehtinyt sitten maanantain, mutta nyt on koko viikonloppu vapaata ja ehdin tutkailla kaikki pienet pörröiset kasvinalut ja hiirenkorvat. Unikot ovat jo kovassa kasvussa, tarhakylmänkukat edistyvät hitaasti mutta varmasti.

 Huvimajan taakse viime syksynä istuttamani sipulit ovat kaikki pompanneet pinnalle. Tähän laitoin ukkolaukkaa, Angelique -tulppaania ja helmililjaa.

 Idänvirpiangervo ja kaunokuusama ovat hiirenkorvalla. Ihanaa, uutta raikasta vihreää. Tämä on keväässä melkein ihaninta, hiirenkorvat. 

 Kaikki kurjenpolvet ovat jo hyvässä kasvussa. Tässä vihertää tarhakurjenpolvi.

 Uusin hankinta, himalajanesikko. Näitä istutin huvimajan eteen muutaman kappaleen. 

Vehreää viikonloppua!

PS. Edellisen postauksen arvoituksellisia kuvia ja tuoreen Iltalehden asumisen blogini löydät täältä.

12 kommenttia:

Reeta kirjoitti...

Ihana esikko! Herkkä väri. Raportoi alppiruusupistokkaiden juurtumisesta, kiinnostaa! Kevät ja hiirenkorvat <3

pioni kirjoitti...

Se keväinen vaaleanvihreä, mitä hiirenkorvissa näkyy, on kyllä kaikkein kaunein vihreän sävy:)

Katja kirjoitti...

Tää kävi jo Iltalehden sivuilla kuikuilemassa ;)

Hortensia kirjoitti...

Apua, Himalajanesikko! Just tuota himoan!! Onnekas sinä :) Kivannäköistä ja mukavaa, että yrität Alppiruusuja juurruttaa. Onnittelut myös tuosta IL:n hommasta, tosi hieno saavutus ja mahtavia kuvia!

Tiina kirjoitti...

Reeta: Eiks oo, aika lailla mun värinen :P Joo, mä raportoin juurtumisjuttuja myöhemmin täällä.

Pioni: Niin on!!

Katja: Kiva ;)

Tiina kirjoitti...

Hortensia: Joo, mä noita jo viime keväänä kovasti himoitsin (miks ihmisen pitää koko ajan himoita itelleen jotain??) Ja kiitos kovasti onnitteluista :)

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Teillä on kevät juuri sen verran edellä, että tulen aina tänne blogiisi hakemaan toivoa ja uskoa sen etenemisestä:) Aurinkoista sunnuntaita ja mukavaa vappua!

Saara kirjoitti...

Kas, onnea Iltalehden blogista, sehän on ihana! Kuule, tuota alppiruusuasiaa. Meillä kun pihassa röyhyää ja vähän ränsistyykin joistakin kohdista iso vanha alppiruusu. Niin, mikähän mahtaa olla hänen hoitamisensa politiikka? Uskallanko ihan oksasaksilla karsia ja onko joku vuodenaika, jolloin se erityisesti pitäisi tehdä? Kiitos muuten myös taannoisesta kalkitsemispostauksestasi, siitä oli hyötyä! Ja ihana nähdä, että puutarhassasi nousee myös lupiineja! Aivan on aliarvostettu kukkanen, kuuluu omiin suosikkeihini. Vaan onhan siis tämä viimeinen kuva lupiinista? :) Hyvää vapunaikaa sinne, onpa kiva kun löysin blogisi!

Tiina kirjoitti...

Kanelia ja kardemummaa: Mukavaa vappua ,yös sinne, mukavaa jos nämä kuvat antavat toivoa :)

Saara: Tervetuloa, kivaa kun löysit tänne :) Alppiruusuja ei juurikaan leikata muuta kuin kuivat ja katkenneet pois. Aika monet alppiruusuista kaljuuntuvat alhaalta näyttäen siksi vähän homssuisilta. Jos haluat kokeilla pistokkaiden ottoa, voit tehdä kuten mä tai sitten taivukkaista. Teet pienen viillon johonkin alimpaan oksaan ja laitat siitä kohtaan mullan alle vaikka oksaa apuna käyttäen. Viiltokohtaan se kehittää (tosi hitaasti) juuria.

Satu kirjoitti...

Blogissani olisi sinulle tunnustus =)

Maria kirjoitti...

Mielenkiintoinen kokeilu! Tänään onkin puutarhassa tapahtunut vaikka mitä, aurinkoa ja lämpöä on riittänyt. Onnea muuten uudelle Iltalehtilehti-bloggaajalle, magee juttu!

Tiina kirjoitti...

Jep :) Toivottavasti ees muutamat noista lähtis. Ja kiitos :)