2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sadepäivä

 Samettikukista jokainen siemen on itänyt ja ensimmäiset kasvulehdet näkyvät pienenpieninä sirkkalehtien välissä. Nämä on näitä varmoja kasvatettavia. Lisää vain vesi.
 Basilikat ovat vaatineet pitemmän itämisajan. Kaikissa purkeissa ei näy elämää, mutta onneksi kolmessa purkissa sentään on vauvoja, violetteja vauvoja. Tämä on nimittäin punalehtistä basilikaa. Kokeilen sitä nyt ensimmäistä kertaa. Varmasti aika hauskannäköistä salaatissa, voisin kuvitella.
Pelargoniat olivat itämisen suhteen tänä vuonna pienoinen pettymys verrattuna viime vuoteen, jolloin kaikki kylvämäni siemenet itivät. 'Video' F1 -lajikkeesta kymmenestä siemenestä vain kuusi iti. 'Horizon Blueberry Ribblestä' itivät lopulta kaikki, vaikka ensin näyttikin, että jäisi muutama tyhjä paikka. 'Raspberry Rippelistä' iti kuusi siementä kahdeksasta.

Täällä on tänään satanut vettä koko päivän - jee, lumet sulavat vauhdilla! Puolen päivän jälkeen sade taukosi sen verran, että ehdittiin Niksun kanssa juosta lenkki ilman pelkoa kastumisesta. No, Nikihän kastui sitten tietysti lenkin jälkeen perusteellisesti, kun kuratassu piti käyttää suihkun kautta. Olen jäänyt aika pahasti koukkuun tuohon juoksemiseen ja olen siitä kovin iloinen, olen nimittäin todellisuudessa aika laiska p*ska ja itsekurini on huono mitä tulee tällaisiin liikunnallisiin suorituksiin. Josko tästä tulisi nyt ihan tapa. Keskiviikkona käveltiin Nikin kanssa 18 kilsaa. Torstai ja perjantai olikin sitten ihan huilipäiviä, kun varpaissakin oli pieniä verenpurkaumia. 

Rauhallista saunaehtoota!

10 kommenttia:

-sari- kaunista elämää kirjoitti...

Pitäisiköhän munkin jo laittaa samettikukat itämään? Oon vasta kylvänyt tomaatit ja kelloköynnökset. Kelloköynnökset ei jostain syystä ole lähteneet itämään tosissaan. Pitää vielä odotella, jos ne on vaan hitaita. :)
Mukavaa viikonloppua!

Hortensia kirjoitti...

Upeaa Tiina! Tuonne kun pääsisi taimiostoksille :) Olet niin pro, nuo pelaquut kuulostivat todella herkullisilta. Onneksi lumet vihdoin alkavat sulaa!

Saila kirjoitti...

Ihana näky nuo pikkuiset sirkkalehdet!
Minäkin olen ylpeä sinusta, on tosi hienoa aloittaa ja pitää kiinni tuollaisesta hyödyllisestä kuntoiluharrastuksesta! Katselin juoksukenkiä tässä yksi päivä (ne on suunnilleen melkein käyttämättömät) ja mietin, jospa minäkin, kun se Tiinakin on niin reipas...

Reeta kirjoitti...

Mulla samoja pelakuita, osa on jo itänyt, osa ei vielä/ ei idäkään... Katsotaan! Pidätkö ihan tossa ikkunalla niitä vaan? Pelkään et noista mun taimista kasvaa pitkiä honkkeleita eikä mitään muuta...

Simm kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu ja hyppää mukaan ihastuttavan blogin kelkkaan! :) Mukavaa sunnuntaita!

Tiina kirjoitti...

Sari: Laita vaan! Kelloköynnöksiä ei oo koskaan kasvattanut, voi ollakin, että vaativat itääkseen pidemmän ajan? Nyt vaan odottelet kärsivällisesti :)

Hortensia: Kiitos! :) Itsekasvatetuissa on se jokin taika ja pelargonioista on tullut ihan yksiä lempparikasveistani.

Saila: Eikö ookin? Mä oon ennen käyny vaan sillai kerran kaks lenkillä ja sit jämähtäny takas siihen samaan tekemättömyyteen, mut nyt näyttäis ihan oikeesti siltä, että mä menen sinne lenkille melkein joka päivä eikä se ajatus tunnu niin vastenmieliseltä kuin ennen. Ehkä osasyy on tuo soitin, on paljon mielekkäämpää juosta, kun voi kuunnella samalla semmosta menevää musaa eikä se oma raskas huohotus kuulu. Ja kun on käynyt nyt juoksemassa ja pyöräilemässä, on kiva huomata, miten joka kerta jaksaa juosta vähän pidempään kuin edellisellä kerralla. Eli lenkkarit jalkaan, Saila! Siitä voi olla hyötyäkin vielä jonain päivänä, jos Ransu oikeesti päättää kaapata sun auton ;)

Reeta: Joo, ne näemmä itää vähän eri tahtiin, vaikka ois samaa lajiketta. Nää on vaan tässä ikkunalla. Mun mielestä viime vuonna kasvattamissani ei ollut noin pitkä toi varsi vaan ne jäi ainakin puolet lyhyemmiks ja alko sitten tehdä kasvulehteä. Ehkä tässä on vähän hämärämpää kuin viimevuotisessa kasvatuspaikassa.

Simm: Ihanaa! Tervetuloa mukaan :) Toivottavasti viihdyt!

Katja kirjoitti...

Komea rivi Pelargonien taimia :)

Tiina kirjoitti...

Jep! :)

Reeta kirjoitti...

Mulla oli yön aikana plopsahtanu vielä 2 Rasperry Rippeliä. Niistä on nyt 5/8 itänyt. Miten paljon kastelet noita? Annatko kuivahtaa pinnalta vai pidätkö kokoajan kosteana? Siirsin ne nyt hyllyille parempaan valoon.

Tiina kirjoitti...

Annan kuivahtaa pinnalta. Niukka kastelukin edesauttaa tanakampaa kasvua.