2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Synkistelyä

 Tomaattikasvustot ovat homehtuneet kasvihuoneessa jo hyvän aikaa. Olen lykännyt ja lykännyt siivousta. Inhoan kaikkia ikäviä syystöitä puutarhassa. No, tänään sain sitten tempaistua. Pesin ja imuroin auton ja sitten tyhjensin kasvihuoneen. Hyvä tuli. Sitten ei muuta kuin...
 ...ovi kiinni ja palataan asiaan ensi keväänä (mutta vain siinä tapauksessa, että talven aikana kaadetaan varjostavia mäntyjä metsiköstä, muuten koko homma on aivan turhaa).
 Kasvihuoneen luona pyöriessäni totesin, etteivät gladiolukset ehtineet kukkia...
... ja että amaryllisparat ovat jääneet oman onnensa nojaan omenapuun alle. 

Olen toivottoman huono näissä syysjutuissa. Kun pitäisi haravoida, siivota, kantaa roskiin, nostaa ylös maasta ja viedä kellariin talvehtimaan. Ja vaikka saisin kasvit kellariin asti, unohdan ne sinne.

Tää päivä ei oo ollu ollenkaan mua varten. Niin että älkää välittäkö tästä mun surkoilustani. Tänään on vaan tuntunut siltä, että voisin vetäytyä pesäkoloon talviunille ja herätä joskus keväällä, kun olen taas tarpeellinen henkilö. 

Parempaa keskiviikkoa teille!

8 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Voih..voin niin samaistua tunteeseesi. Meille tuli pimeää jo ennen klo17 :sta :( Pimeässä lasten 2 ja 6 vee yritin kukkasipuleja vielä viime tipassa maahan laittaa. Luovutin. Jospa sitä huomenna kerkeäisi kun pienempi nukkuun ja toinen eskarissa :) Harvavointi on onneksi jo tehty. Mää voisin näin syksyllä olla villasukat jalassa ja glögilasi kädessä kynttilöiden palaessa...omassa talvipesässäni...ja tunnelmoida :)

Saila kirjoitti...

Voi... parempaa päivää sinullekin mitä pikimmin!
On niin totta, että syksy on sellaista ankeuden ja kaikesta kivasta luopumisen aikaa. Hei hei auringon lämpö, värikkäät kukat, uintiretket, suunnilleen nauru ja ilonpitokin...!
Minusta nuo amarlyykiset (öh?! siis -ryllikset) näyttävät kylläkin aivat todella terhakoilta ja elämäänsä tyytyväisiltä!

AnnaW kirjoitti...

Synkistelyä ilmassa täälläkin, kai se sitten kuuluu elämään ja siihen on vain välillä taivuttava. (Huokaus) kai se tästä taas lähtee rullaamaan. Olet ihan oikeassa puutarhan syystoimista, aika tylsää puuhaa. Valoisampaa viikon jatkoa:)

Tiina kirjoitti...

Pauliina: Panin merkille, että kolmelta ei ollu enää niin valoisaa kuin "päivällä". Hämärtyminen alko siitä. Talviunien pitäis olla laissa säädetty juttu.

Saila: Kiitos, josko tämä tästä. Juu, kyllä noi ryllikset vielä näyttää, mutta mahtavatko ens keväänä pulpahtaa pinnalle, jos vaan hylkään ne tuohon...

AnnaW: Kai se on niin. Mukavampia päiviä odotellessa.

Sirkka kirjoitti...

Kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu!

Mutta asiasta toiseen koira kissa kuvat ovat maailman suloisin näky...
siinä kaikki pötköttelivät ja vetivät sikeitä nauttien...Oi heidän suloisuuttaan!

TeSa kirjoitti...

Se on tää talvihorrokseen painumisen syytä kaikki!
On se siivoaminen sitten sisällä tai ulkona, ei se oo kivaa, mutta homman jälkeen olo tuntuu taivaallisen mukavata.


Ihana pikkuneule.

pioni kirjoitti...

Mullakaan ei tapaa olla syksyllä oikein inspiraatiota pihatöihin, paitsi kukkasipulien istuttamiseen. No teen hommia kuitenkin, mutta se vaatii kaunista auringonpaisteista ilmaa:)

Tiina kirjoitti...

Sirkka: Nyt on jo huomattavasti parempi päivä :) Juu, ne on niin suloisia otuksia <3

TeSa: Saattaa olla. Mulla menee unirytmi sekasin tästä kellojensiirrosta, iltaisin ei tuu uni. Keväällä ei oo mitään ongelmaa.

Pioni: Mulle on ne kukkasipulitkin ihan tuskaa :P Eikä auringonpaistekaan kauheesti auta vaikka on se aina parempi ku pilvinen sää.