2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 17. lokakuuta 2011

In love


Tätä on tehnyt mieli jo muutaman vuoden ajan. Eilen se osui silmiini, kun odotin kimpun valmistumista. Edullinen oli hintakin, 8 euroa! 
Huonekuusi eli norfolkinaraukaria (Araucaria heterophylla) on oikea vanhanajan huonekasvi ajalta, jolloin talot lämpesivät puulla ja salit olivat talviajat pääosin kylminä ja huoneiden lämpötila muutenkin alhaisempi kuin nykyään.
Huonekuusi viihtyy puolivarjoisella paikalla lähellä ikkunaa. Talvella lämpötilan pitäisi olla 5-10 astetta (!), joten on tässä tekemistä, että saan pidettyä kuuseni hengissä. Mun "salissani" kun ei kaakeliuuni enää hohkaa, vaan joka ikkunan alla lämpöä puhkuvat hakekeskuksen kautta lämpiävät vesikiertopatterit. Voisinhan toisaalta viedä kuusen vintille, mutta mitä iloa siitä siellä olisi ja lämpötila voi kyllä painua reippaasti pakkasellekin, kun ei ole eristyksiä ja rikkinäisten ikkunaruutujen läpi puhaltaa jäinen viima mereltä päin.Vielä pitäisi jostain kätköistä kaivaa kiva suojaruukku tai -kori. Ehkä sijoitan kuusen lopulta kuistille ja siirtelen vähän huonekaluja, jotta saan kasvin sellaiselle ikkunalle, jonka alla ei ole patteria. 

Iloista viikon alkua!

PS. Olohuoneessa tuoksuu vienosti kuusi, tuikut loistavat hämärässä ja kaupasta ostin syksyn ekat mandariinit. Niiden tuoksussa  on jotain kovin jouluista <3

9 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Iloista viikon alkua sinullekin! Sun postauksia lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle! :)

Ihana tuo kuusi, kelpaisi minullekin jos olisi vain jokin paikka missä
selviäisi hengissä.

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Ja hyvä, jos näillä höpinöillä on postiivinen vaikutus ihmisiin! :) Toivon kovasti, että saisin kuusen menemään talven yli...

J kirjoitti...

Olipas vaikee nimi :D Luin sitä noin viis minuuttia että sain sen oikein...

AnnaW kirjoitti...

Johan on söpö kuusi ja mikä upea kirjoituspöytä!!!! WAU

Tiina kirjoitti...

J: :D Juu, se on vähän pitkä ja erikoinen.

AnnaW: Kirjoituspöytä on isäni vanha koulupöytä. Kaivoin sen joskus ulkorakennuksesta kaiken romun keskeltä ja kunnostettiin se isän kanssa. Pidän siitä kovasti :)

TeSa kirjoitti...

Olipa kuusi edullinen.
Viime vuoden lopulla olin ostamaisillani, mutta en voinut maksaa 20€.

Tiina kirjoitti...

No sepäs se. Tähän mennessä en ole raaskinut korkean hinnan vuoksi vaan nytpä lykästi!

Sirkka kirjoitti...

Muistelen tässä että minulla oli parisen vuotta sitten mustassa ruukussa huonekuusi olenkin sen näyttänyt silloin ja ihan hyvin se kesti kevääseen olisi varmaan kestänyt kauemminkin...johonkin meni kuitenkin.
Kyllä vaan tuossa on ihana istua ja tuoksutella ja millä hetkellä hyvänsä alkaa hiutaleet leijailla ruudun toisella puolella...satumaista!

Tiina kirjoitti...

Oih, ensilumi <3 Se on jotain niin kaunista kaiken mustan ja märän jälkeen.