2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Toiseksi viimeinen


Toiseksi viimeinen työviikko pyörähtää käyntiin tämän (puutarha)vuoden osalta. Toisaalta tosi haikeeta, koska mulla on ihan maailman parhaat työkaverit, jotka on käyneet aika lailla rakkaiksi ja tärkeiksi ihmisiksi. Toisaalta odotan, että työt loppuvat, sillä sen jälkeen on tiedossa kiva palkinto uurastuksesta; en muista, koska olisin pitänyt kunnon loman - siis pitemmän kuin kaksi viikkoa - mutta varmuudella siitä on ainakin kuusi vuotta. Niin että musta nyt on hyvä hetki hengähtää vähän pitempään, tehdä asioita, jotka ovat arjen kiireessä jääneet vähemmälle. Aion lukea kirjahyllyssä odottavat kirjat, perehtyä tarkemmin kameraani uuden kuvausta käsittelevän kirjan avulla, aion lukea, kulkea koiran kanssa luonnossa, nauttia syksystä ja talvesta, TEHDÄ RUOKAA JA LEIPOA, sisustaa. Kuulostaa hyvältä vai mitä sanotte?? :)

Ja ennen kaikkea aion rauhassa kypsytellä ja miettiä, mitä haluaisin alkaa isona tehdä. Tähän asti kaikki ratkaisuni ovat olleet enemmän ja vähemmän kiireellä tehtyjä paniikkiratkaisuja tyyliin "Ääk, työt loppuvat, rahantulo loppuu, äkkiä johonkin kouluun!" Mikähän musta tulis isona? Tai edes että mitähän alkaisin seuraavaksi opiskella? Jotain kivaa ja kiinnostavaa, jossa työllistymisnäkymät olisivat vähän valoisammat kuin puutarha-alalla. Ehdotuksia? Anyone?

12 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Vapaata aikaa tehdä juuri omia juttuja, kuten olet suunnitellut, kuullostaa niin ihanalle!! (Tosin nyt varmaan saat heti jonkun työ tai opiskelupaikan...) :)

Varmasti haikeaa ja ihanaa samaan aikaan, uskon!

Tuija kirjoitti...

Se on niin vaikeaa miettiä nuorella iällä, mitä isona oikeesti haluaisi tehdä, olen sen oman tyttäreni 21 v. kautta huomannut. Mutta teetpä mitä tahojaan, kannattaa muistaa, että nykyään monet opisekelvat useamman ammatin, joten opiskelu ei mielestäni ole koskaan turhaa.Mieti ihan rauhassa, puutarha-ala on kuitenkin ihana varmasti, sieltä ainakin kausittain saa töitä, jos sitten talvella tekisi jotain muuta.
Tsemppiä sinulle tulevaisuuteen ja ihanaa lomaa nyt alkajasiksi.

Cheri kirjoitti...

Viimeinkin löysin tänne blogiisi, jostain syystä en ole päässyt tänne blogini lukija-avatarisi kautta.
Oletko ajatellut jotakin luovaa alaa (valokuvaus, graafinen suunnittelu tms), sinulla on hienoja kuvia ja ideoita blogissasi. Toivotan sinulle hedelmällistä lomaa, rennossa tilassa palikat usein asettuvat kohdalleen.

Tiina kirjoitti...

Christina: niin kuulostaa :) Saispa siitä vielä saman korvauksen ku työstäkin :P Kouluun en ole nyt hakenu enkä vielä töitäkään, joten ei "pelkoa".

Tuija: Liekö tuo edes iästä kiinni? Mulla olis vaikka mitä kaikkea mitä haluaisin/voisin tehdä työkseni mutta aina on matkassa jokin mutta. Josko tämä tässä talven aikana pikkuhiljaa selkiytyis... Ja kiitos! :)

Cheri: Kivaa, että löysit lopulta! :) Olen ajatellut kyllä sellaistakin. Taidan työntää mietintämyssyn syvälle päähäni hetkeks aikaa :)

Saila kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Onneksi olkoon kunnon lomasta, olet sen varmasti jo moneen kertaan ansainnut. Ja kivat työkaverit pysyy vaikka työpaikka vaihtuu, niistä tulee muutenvaan-kavereita...
Nyt on ihan pakko sanoa, että se sun tekemä ja juontama puutarhavideo oli niin ihana, olet tosi sympaattinen jutustelija! Lähetä se jollekin pienemmälle (tai miksei suuremmalle) tv-kanavalle ja ehdota puutarhaohjelmaa tms. Why not? Siinä ei voi menettää paljon mitään, videokin on jo valmiina. Sua oli oikeasti niin kiva kuulla että katsoisin sun juontamaa ohjelmaa joka viikko vain kuullakseni rauhallista ja viihdyttävää kerrontaasi.

J kirjoitti...

Kuulostaa hirmuhyvältä! Oon vähän kade, mut on mullaki sit aikaa miettiä ku lukio loppuu ja maailma kutsuu :p

JA tietty käydä pikkusiskon kaa shoppailees ja!!

Sirkka kirjoitti...

Kauniita kuvia katsoessani mietin tässä että mitä, just noin kuin olit ajatellut nauttia ulkoilusta koiran kanssa satoi tai paistoi, kun on kunnon kamppeet niin ei sadekaan haittaa.
Lukeminen kannattaa aina
ja hyvä ruoka ja leipominen niistä saa hyvän mielen, jotka tosin voivat viedä kielen.
Olet palkintosi ansainnut, siitähän on tosi kauan kun olet kunnon lomaa viettänyt antanut aikaa itsellesi, kyllä kaikki lonksahtaa ajan myöten kohdalleen se on aivan varma!
Nautinnollisia syyspäivien iloja rakkaan koirasi kanssa iloa ja hymyä kaikkea hyvää toivotamme!
Kauniita ajatuksia.

Tiina kirjoitti...

Saila: Kiitos :) Niin onneksi ne kamut pysyy kuitenkin. Hmm... tuota sun ideaa pitää ehkä ihan tosissaan harkita??

J: Niin kuulostaa! :) Ehkä pikkusiskonkin kanssa ehtii shoppailemaan, kunhan ensin on etelästä kotiuduttu ;)

Sirkka: Kiitos :) Toivon, että kaikki loksahtaa kohdalleen. Asioilla on kummallinen tapa järjestyä tavalla tai toisella.

Maria kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta, loma ja kaikki mitä olet suunnitellut tekeväsi. Levossa uudet ajatuksetkin saavat tilaa, mitä vielä keksitkään tulevaa silmällä pitäen.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Mukavaa lomaa! :) Ja tsemppiä suunnitelmiin - asioilla on taipumus järjestyä. :)

Tiina kirjoitti...

Maria: Niin kuulostaa :P Odotan saavani jonkinlaisen neronleimauksen.

Sirpa ja Kollo: Kiitos :) Niinhän niillä on, eiköhän tästä jonkinlainen toimintasuunnitelma saada aikaiseksi.

HA kirjoitti...

Puutarha-ala on hankala, mä lähdin puutarhakoulun jälkeen opiskelemaan ekonomiksi ja vaikka se ei ole yhtä "kivaa" niin se on kyllä sitten toimeentulon kannalta ollut viisaampaa. Parhaassa tapauksessa koulutuksia pystyy yhdistämään, mutta sekin vaihtelee. Onnea kuitenkin sulle!