2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 9. syyskuuta 2011

Syyskukkijoita

 Daaliasta on tullut oikea pensas. Se rehottaa valtoimenaan huvimajan kulmalla alppiruusu 'Nova Zemblan' ja riippapajun takana.

 Kukat ovat hauskan kaksiväriset ja näyttävät erilaisilta kukan vanhetessa. Vanha 'Antonovka' on innostunut tekemään paljon omppuja. Näyttävät maistuneen jollekin muullekin.

 Lumikärhö 'Summer Snow' on kyllä ihan nimensä veroinen. Kukat näyttävät suurilta ilmassa leijailevilta lumihiutaleilta. Kärhö on ulottanut lonkeronsa joka paikkaan, kun pajuobeliski ei sille enää tueksi riittänyt. Oksia kiipeilee 'Royal Beautyssakin'. Puu näyttää hauskalta, kun toisella puolella on valkoisia kukkia ja toisella puolella tummanpunaisia, kauempaa katsottuna lähes mustia, pieniä omenia.


Komeamaksaruoho aloittelee kukintaansa portinpielen penkissä. Tätä penkkiä täytyykin muistaa ensi keväänä lannoittaa ja kalkita, tämä on ihan pelkkää hiekkaa, mitä nyt vähän istutuskuoppiin olen lisännyt säkkimultaa. Purppuraomena 'Hopa' kukki tänä vuonna hyvin hailun vaaleanpunaisin kukin ja osasyy on varmasti retuperällä oleva hoito. Hiekkamaasta ravinteet huuhtoutuvat kovin helposti syvemmälle, josta kasvi ei niitä enää ulotu ottamaan käyttöönsä. Ulkohuussissa taitaakin olla avattu dolomiittikalkisäkki, taidan huomenissa heitellä sitä vähän muuallekin puutarhassa. Syyslannoitusta en harrasta - vaikka ehkä arimpien kasvien kuten jalokärhöjen kanssa se olisikin hyvä - joten jätetään lannoitesäkkien rapistelu ensi kevääseen.

Lupsakkaa viikonloppua täällä piipahtaville! :)

6 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Mulla ei ole ollut daaliaa koskaan. Tuo on niin komea puska että tekisi mieli kyllä kokeilla itsekkin.

Tiina kirjoitti...

Suosittelen. Tänä vuonna esikasvatin niitä sisällä, muina vuosina olen laittanut juurakon suoraan maahan. Esikasvatus aikaistaa vähän kukinnan alkua.

Saila kirjoitti...

Ihania kuvia, varsinkin tuo Summer Snow ja Royal Beauty, aika mahtava yhdistelmä!
Tarkistin muuten vasta jälkeenpäin kellopeipin kasvuvaatimukset ja siitä sanotaan, että viihtyy suorastaan kosteassa maassa. No jos ne pienet taimet yleensäkään selviävät matkasta, niin toivon että selviävät myös teillä hiekkaisessa maassa. Satakunnan vihertietokeskuksen puutarhassa oli kellopeippi, todella suuri puska - kokovaroitus!

Tiina kirjoitti...

Yhdistelmä on täysin tahaton ja suoranainen vahinko mutta ah niin loistava :) Kyllä luonto hoitaa homman! Tuliaisesi ovat vielä istuttamatta, huomenna meinaan saada kaikki loput odottamassa olevat kasvit maahan. Luulen, että peipille löytyy lopulta ihan hyvä paikka esim. ex-pottumaan puolelta, sinne kun on aikanaan ajettu sitä juovanpankkia eli savikkoa. Kosteudenpidätyskykyä löytyy siis kyllä! :) Vaaleanpunainen kellopeippini heitti henkensä, kun oli täysin väärässä paikassa liian kuivassa ja liina vähäisessä mullassa. Nyt uusi yritys valkoisella versiolla :)

Saila kirjoitti...

Hmm, ne on vasta heinäkuussa kylvettyjä joten ehkä jos et ehdi niin ne voipi laittaa vaan ruukussa maahan ekaksi talveksi. On varmaan meinaan aika pienet juuret vielä.

Tiina kirjoitti...

Niin, tosiaan. Enpä ajatellut koko asiaa tarkemmin. Siispä ruukku maahan :)