2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 2. elokuuta 2011

'Summer Snow' ja muita

 Altaan reunalla pajuobeliskiin ohjattu lumikärhö on riehaantunut ja ulottaa lonkeronsa käytävän yli virpiangervopensaaseen ja mustialanruusuun. Osa haaroista lilluu vedessä. Pitänee kehitellä ensi vuodeksi astetta parempi tuki.

 Nepalinhanhikit ovat kukkineet viikon verran. Ne ovat todella kiitollisia loppukesän kukkijoita ja sievät aniliininpunaiset kukat kestävät myös muutaman asteen pakkasia helposti. Tästä on iloa ihan talven tuloon asti!

 Mehitähdet viihtyvät toista kesää pienessä keramiikkaruukussaan. Talvetin ne pimeässä kellarissa, pari kertaa muistin viedä niille vähän juotavaa talven aikana. Istuttaessani näitä viime keväänä kaapaisin trekolista vähän laihaa kivennäismaata purkkiin ja jaoin valmiit mehitähtipotit pienempiin osiin.

 Daalia rehottaa huvimajan nurkalla. Hoimeton varsi taipui vinoon asentoon vaikka kuinka sitä yritin kepeillä tukea. Nyt kaltevasta pääversosta kasvaa lukuisia sivuhaaroja pystysuoraan ylöspäin. Näitä saadaan kerätä vielä maljakkoonkin koristukseksi.

 Vanhentuneet siemenet osa 20849276483653. Pelargonia 'Rasberry Rippel' kukkii. Näitä on mulla ainakin kymmenen, raukkaparat kituvat pieniksi käyneissä Vefi -purkeissaan huonolla hoidolla. Upotan ne vesisaaviin, jos satun kävelemään ohi ja huomaan niiden kuivuneen. Silti, tai ehkä juuri siksi, ne kukkivat kuin viimeistä päivää. Kukka on hauskan näköinen, kuin vesivärisudilla olisi roiskittu kirkkaamman punaista vaaleanpunaisen pohjavärin päälle. Nämä aion ehdottomasti saada säilymään talven yli, ehkä vien ne puutalon kuistille ja pidän siellä vähän pienempää lämpöä.
PS. Tänään saapuivat ensimmäiset syklaamit ja pallokrysanteemit. Mieli tekisi jo niitäkin - jotenkin olen jo taipunut syksyn tulolle ihan suosisti - mutta tyydyin tällä kertaa kahteen syklaamiin, jotka laitoin silmäniloksi kuistin pöydälle (tässä paraikaa naputellessa niitä ihailen). 

Kivaa tiistaita kaikille!

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hooh mitä pelagoneja, vanhentuneista siemenistä osa... mitäsetaasolikaan :-D Et sattuis omistamaan noita liikaa ja suostuis myymään?
Apuva, musta on tullut turkulainen kun aloitan kysymyksen sanomalla "Et sattuis..." "Et suinkaan...", ääh! Mua on aina ärsyttänyt tuo turkulaisten tapa olla niin negatiivisia että kysymyskin pitää aloittaa kieltosanalla!
Tuo nepalinhanhikki on ollut ostoslistallani jo varmaan viisi vuotta! Se on niin suloinen. Olen tänä kesänä yrittänyt olla ostamatta taimia ja keskittyä rakennusten korjaamiseen ja maalaamiseen ennen kuin ne lahoavat käsiin. Puutarhaa ehtii tehdä myöhemminkin, vaan seuraavalla kerralla tuon kaupungista kyllä taimiakin. Maalauskausi alkaa olla meinaan ohi (hyvä tekosyy keskittyä kukkapenkkien rakentamiseen).

Tiina kirjoitti...

Kyllä mä luulen, että muutama saattais liietä eräällekin turkulaistuneelle viherpeukalolle ;) Suosittelen hanhikkia, se menee ihan missä vaan (mieluiten varmaan kyllä kuivassa) eikä vaadi mitään ihmeellisyyksiä menestyäkseen.

Mä taas tein tämän vuoden osalle silloin sen pyhän päätöksen, etten mitään muka osta. Eihän se pitänyt, mut jos nyt syksyn lupaus olisi ettei mitään muuta ku yks timanttituija ruukkuun ulkokuistille et saan jouluvalot ja muutama krysanteemi ja kanerva sit joskus.

Saila kirjoitti...

Muutenkin olen miettinyt, että tehdään tällit, kun olen matkalla Uuskaarlepyyhyn elokuun puolivälin tienoilla, ja käväisisin Porissa moikkaamassa serkkuani. Voisin samalla tuoda sulle jotakin, en vaan tiedä mitä kaipaat... pitää miettiä! Yks pelakuu olisi hieno, muutamaa en suostu ottamaan! Siitä saa sitten pistokkaita jos niin haluaa. Tuo on mahtavan kaunis!
Tuo on hyvä päätös: En osta mitään MUUTA kuin.... :-DDDDD

Tiina kirjoitti...

Juu, siitähän oli juttua silloin, kun meidän reissu sinne peruuntui, että olet tulossa tänne päin. Ja ehdottomasti tehdään treffit! Hmm... Mitäs kaikkea kivaa sulla siellä olis mitä voisit tuoda? :D

Tuija kirjoitti...

Oi, tuo nepalinhanhikki tuli heti ostoslistalleni, näyttää niin suloiselta ja tarvitsen sellaisia kukki/pensaita mitkä kukkisivat myöhemmin loppukesästä/syksyllä.Kaunis on värikin.

Tiina kirjoitti...

Juu, suosittelen ehdottomasti hankkimaan. Kukat eivät hätkähdä pikkupakkasiakaan. Pitäis kans ite hankkia syksyllä kukkivia kasveja, sillä nyt on jo kaikki kukkineet mitkä kukkii (paitsi tämä nepalinhanhikki ja kärhöt). Ens kevättä ja uutta istutusaluetta varten onkin jo aikamoisia suunnitelmia ja ostoslistaakin oon kyhännyt :)