2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 22. elokuuta 2011

Kasvihuoneessa

 Kasvihuoneessa ei kastelukannun lisäksi punerra mikään muu. Lauantaina tein aika radikaalia lehtien poistoa ja poistinpa välistä yhden kokonaisen tomaatin rungon, koskei siinä ollut yhtään raakiletta. Yhden rungon kalusin ihan klaniksi, ans kattoo poksahteleeko tomaatit, kun ei ole mistä muuten haihduttaisivat. 

 Paprikat ovat kasvaneet ilman lannoketta ja vähän huonolla hoidolla tomaattikasvuston varjossa. Siirsin ne huoneen valoisimpaan kohtaan toiveena, että alkaisivat punertaa. Näiden pitäisi siis olla kypsinä punaisia, ei vihreitä :P 

 Aurinkoisimmassa nurkkauksessa elää pieni toivo kypsymisestä. Raakileita olisi vaikka kuinka älyttömästi, varsinkin keltaisessa kirsikkatomaatissa 'Ildissä'. Joudun varmaan lopulta kypsyttämään nämä ikkunalaudalla.
Mehuakin on keitetty pari maijallista. Vieläkin tekisin, muttei ole pulloja tähän hätään enempää. 

Täällä taas pellikatto ropisee, sadetta on luvattu koko illaksi ja yöksi. Aloitin viikonloppuna neuletta (opettelin siis vihdoin virkkaamaan) ja siinä olisi puhdetta loppuehtooksi. Haluatteko kuulla, kuinka neljännellä luokalla opeteltiin virkkaamaan? Meidän piti virkata sipulipussi. Ihailin siihen aikaan erästä luokkakaveria, koska hänellä oli punaiset pyöreät posket, hän söi kaikkia tarjolla olevia ruokia reippaasti, osasi piirtää ja oli muutenkin käsistään kätevä. Noh, kaveri aloitti sipulipussin virkkaamisen ensinnä, koska oli nopeimpana saanut edellisen homman ekana valmiiksi. Katselin, miten taitavissa käsissä syntyi pussille pyöreä pohja ja sitten hienot reiälliset seinät. Sain oman työni valmiiksi ja aloitin innokkaasti sipulipussin tekoa. Ei mennyt ihan niin kuin siinä kuuluisassa ohjelmassa, työn jälki oli kovin kireää, kädet hikosivat ja valkoinen lanka värjäytyi käsissäni harmahtavaksi. Sain vaivoin aikaiseksi pussin pyöreän pohjan, mutta työ ei koskaan valmistunut.


Jos nyt sitten uudelleen opeteltaisiin tätä virkkaamisen jaloa taitoa :) Lankakin on beigeä, niin ei näy pienet hikoilun jäljet ollenkaan ;) Jos homma menee putkeen, esittelen tuotoksen teille lähiviikkoina!

5 kommenttia:

J kirjoitti...

Toivottavasti tomaatit alkaa punertaa :) Tosi hienot mehukuvat, tykkään paljon!

Mul on aina ihan samanlaisia kommentteja.... :P

Sirkka kirjoitti...

Pian ne tomaatit saavat väriä, muistelen itse joskus kun olen niitä roikotellut keittiön verhotangoissa ja sanomalehtiin käärittyinä, niin vaan sitten lopulta kypsyivät. Herkullisen näköistä mehua vesi herahti kielelle kauniiden värien sanoittelemana:)
Ihana tuoksu kasvihuoneessasi!

Tiina kirjoitti...

J: Sitte kyllä kieltämättä voi vähä masentaa, jos ne millään konstilla kypsy. Niin paljon olis tulollaan, kun vaan värittyisivät. Ei haittaa, pääasia et kommentoit :)

Sirkka: Kai tässä sitten pitää vaan odotella - ja roikotella verhotangoista ;) Ja kiitos :)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Minulla on samanlaiset kokemukset kouluaikaisesta kutomisesta kuin sinulla virkkaamisesta. Ala-asteella kudottiin sukat (tai minulla ei ole tarkkaa muistikuvaa kutoiko mummo lopulta minun villasukkani valmiiksi). Tein niin kireää neulosta, että jouduin purkamaan jossakin vaiheessa ja kun sukat lopulta valmistuivat ne eivät menneet nilkkojen kohdalta jalkoihin. Tai mahtuivat sitten, kun olin katkonut tiettyjä lankoja pois kiristämästä sukansuusta. :) Käytin kyllä sukat puhki sen jälkeen, kun olin vihdoin saanut ne käyttökokoisiksi.

Viime joulun aikoihin rohkaistuin taas kutomaan. Valmistui kaulaliina, liivi ja nyt on tekeillä villapaita. :)

Tsemppiä virkkaukseen! :)

Tiina kirjoitti...

Sirpa ja Kollo: Juuh, ala-asteella kudottiin myös. Piti tehdä villasukat. Toisen sain jotenkuten avustettuna valmiiksi, paria sille ei tullut. Sukka oli aika löysä. Sittemmin olen kyllä innostunut, oikeastaan kaikki lähti siitä, kun mies pari talvea sitten kysyi, osaisinko tehdä villasukat. No enpä osannut, mutta sitten opeteltiin. Ja nyt villasukkaohje on ihan takaraivossa ja lapasia ja pipoja yms. syntyy myös. Että kyllä sitä vanhakin koira oppii uusia temppuja ;)