2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 30. elokuuta 2011

Daaliat maljakossa

 Huvimajan kulmalla kasvava daalia rehottaa valtoimenaan ja on täynnä kukkia ja nuppuja. Maltoin kerätä muutaman oksan maljakkoonkin.

 Helmi on kovin kiinnostunut kukista. Luulenpa, että maljakko pitää nostaa johonkin korkeammalle, ennen kuin lattia lainehtii...


Ulkona on jo kovin hämärää... Vernerikin on ulkoillut eilen ja tänään, tutkaillut pihalla ja haistellut kovasti naapuriin päin, nenään tulee varmaankin vieraan kissan haju. Poika lähti tepastelemaan polkua rantaan päin ja kun huusin sitä takaisin, se juoksi täyttä vauhtia ovesta sisään. Ulkoilu on käynyt jännäksi, kun on viettänyt monta viikkoa sisällä. Tuntuu, että se on helpottunut, kun kutsun sen takaisin. Vähän niin kuin että "huh, en eksynytkään" tai "oi, äiti odottaa!"

Taidan virkata vielä muutaman kerroksen neuleeseen ja painun sitten pehkuihin. 
Hyvää yötä kaikille :)

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Siis teillä on niiiin ihana kakluunikin! Mä ihailen joka kerta noita lattian ja seinän sävyjä. Rohkeat, mutta levolliset, kun ovat murrettuja sävyjä. Kiiltävä lattia ja matta seinä on kans hieno yhdistelmä <3
On sulla nukketalokin noin matalalla! Helmin yletyttävissä ;-) Vaan pitäähän sitä elämässä olla jännitystä.
Edellisessä postauksessa on suloinen Nappi <3 On ne vauvat niin ihania, ja iso Verneri-vauva myös :-)

Hedda kirjoitti...

Upea on kakluuni, haluaisin päällystää meidän puuhella tommosilla aidoilla vanhoilla kaakeleilla.

Tosi upeanväriset daaliat sulla!
Meikäläisellä ei tänäkään vuonna onnistunut daaliat. Juurakot kyllä ostin ja laitoin esikasvatukseen mutta unohtui sitten, ensiksi pääsi pahasti kuivumaan ja sitten ne lopulta tukehtuivat liikaan veteen, tais ruukusta puuttua reikä pohjasta... Että semmonen puutarhuri täällä!

Tiina kirjoitti...

Saila: Aluksi suhtauduin vähän epäluuloisesti tapetin väriin, mutta oon jo oppinu pitämään siitä. Helmi ei ole tainnu ees huomata, että pöydän päällä on nukketalo, jonka ikkunoista vois käpälöidä kaikkia pieniä kivoja tavaroita suuhun pantavaksi.

MoKka SaLA, enkS mä oLe Su MeleStä YhtÄn sÖPö? t. IKIN

Hedda: kaakelit on kyllä aika ihanat. Ylempänä uunissa on myös koristekaakelit. Mulla meni viime vuonna mönkään koko daaliahomma, iskin suoraan maahan juurakon enkä esikasvattanut, mut se ei jaksanu nousta. Eihän suutarin lapsilla oo kenkii ;)

Tuija kirjoitti...

Enhän minä pääse vierailulta ensinkään pois kun sulla on kaikkea niin kaunista täällä, lattiat ja tuo kakluuni.Mahtavaa.
Upeat dahliat, niitä kannattaakin kyllä ottaa nyt maljakkoon, piristämään syksyisiä päiviä sisällä, täällä sataa solkenaa tällä hetkellä vaikka aamulla oli niin kaunis ilma ja minä suren nyt jo mun dahlioita,jotka kurkottelevat korkeuksiin, toivottavasti eivät katkea.Täytyykin tänään napsia maljakkoon muutama.
Mukavaa viikon jatkoa sinulle.