2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Makeaa maanantaita

 'Warszawska Nike' on avannut nuppunsa sillä aikaa, kun olen huidellut pitkin kyliä ehtimättä poikkeamaan vanhusten luona. Olin yllättynyt, kun kesäkuussa näin varsien puskevan maasta - se talvehti sittenkin! Keväällä ajattelin sen kuolleen, kun ei pitkiin aikoihin näkynyt mitään elonmerkkejä. Mutta, tässäpä sitä vaan kukitaan ja puutarhurin sydän meinaa ihan pakahtua sen kauneudesta. Kärhö kasvaa pallotuija 'Woodwardiin' helmoissa hyvin läpäisevässä hiekkamaassa. Istutuskuoppaan laitoin tietysti kunnon multaa. Lannoittanut en ole mitenkään, kuten en mitään muutakaan tänä vuonna. Kukan todellinen väri on enemmän violettiin sävähtävä kuin mitä kuva antaa ymmärtää.


 Esikasvatin kahta daalian juurakkoa sisällä alkukeväällä. Näin saadaan kukintaa vähän aikaistettua. Joitakin vuosia sitten istutin maahan 'Arabian Night' -daalian ja siitä kasvoi minun korkuiseni ja kukki uskomattoman runsaasti - tosin vasta, kun syyssateet jo huuhtelivat maata. Keräsin kukkia sisälle maljakkoon, kun pakkaset alkoivat.
Tänä vuonna ollaan vähän hempeämmissä tunnelmissa. On tämä vaaleanpunainen ja sitten pitäisi olla valkoinenkin. Onkohan tämä kaunotar nyt sitten se 'Uncle Hankey'... Toisessa penkissä kasvaa kyllä hieman tummempi versio, mutta kaipa ne samaa sorttia ovat. Eihän tuo nyt valkoiseltakaan näytä!


Valoisampaa viikkoa kaikille! 

5 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Tänään huomasin kasvihuoneessa olevan daalian nupun näyttävän hieman samalta kuin sinun vaaleanpunaisten daalioiden. Olin hieman yllättynyt, sillä en mielestäni ole sellaista kasvamaan laittanut. Mutta eipä haittaa, yllätykset ovat mukavia :).

Tiina kirjoitti...

Yllätykset, ne on joskus ihan kivoja :)

J kirjoitti...

Ihana uus banneri :)

Saila kirjoitti...

Voihan ihme, mulla on lukijat välillä hävinneet mutta suureksi osaksi ovat kyllä paikalla laatikossaan. :-( Ihme juttu.
Näkyykö ne sulla bloggerin ohjauspaneelin puolella? Siellä ne pitäisi olla aina kuitenkin, oli itse blogin julkisella puolella häiriöitä tai ei.
Voi vautsi mikä kukka! Ja ansaitsee ilman muuta paikan otsikossasi, ihana <3 Oon niin kade. Mun pitää alkaa kaivaa kuoppia kärhöille kaivinkoneella ja laittaa sinne sitä hiekkaa, ne kuolee mun savimaassa. Mutta toisaalta. Hankin ihanan köynnöskuusaman ja se lähti heti kasvuun ja on tosi tyytyväinen, joten ehkä siirryn tosiaan niihin nyt sit.

Tiina kirjoitti...

J: kiitti :) Vähän innostuin Picasalal pelaamaan.

Saila: Näen kyllä ohjauspaneelista, paljonko mulla on lukijoita, mutta jostain syystä en näe niitä omalta koneelta. Jos menen tohon miehekkeen koneelle, niin siinä ne taas näkyvät. Eli ilmeisesti mulla on joku juttu tässä koneessa, jotain pitäis päivitellä tms... E tajua. Juu, ehkä se on järkevä suosia niitä kasveja, joille on alunperin suotuisat kasvuolosuhteet :) Tietty jos haluat kaivinkoneurakoitsijaksi niin mikä ettei :P