2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Asuntomessuilla, osa 3

 Pari päivää ollut pieniä teknisiä ongelmia, nyt taas pelittää ainakin toistaiseksi. Jatketaan asuntomessukierrosta Kannustaloista. Tässä kuvassa Kannustalojen kivinen Aarre. Näyttää ulkoa tooooodella massiiviselta, mutta on sisältä yllättävän pienen oloinen. Vaikka tässäkin kohteessa etupihalla on aika massiivinen kiveys, pitää antaa propseja tosta sinipaitaisen tytön oikealla puolella näkyvästä penkistä. Siinä nimittäin kasvaa pioneja! Vain ja ainoastaan pioneja. Kuvitelkaa piha viiden vuoden kuluttua...

 Pidin harmaasävyisistä kaapistoista keittiössä. Myös kaikki väliovet talossa ovat harmaat. 

 Valaisin keittiön pöydän yllä on ihan hauska, mutta nyt oli kyllä liikaa yritetty olla moderneja. Mielestäni Kannustalon vahvuus ja syy siihen, miksi se on aina ollut menestyksekäs asuntomessuilla, on nimenomaan se, että se on perinteikäs ja harmoninen. Oikeasti KODIKAS, mitä ei todellakaan voi sanoa kaikista messutaloista.


 Oleskelu- ja kirjastotilan erottaa toisistaan kahteen suuntaan avautuva takka. Varsinkin kirjastopuoli on tosi pieni.


 Kodinhoitohuonetta. Saunasta ja kylppäristä ei ole kuvaa, eivät ne sitä ansaitsisikaan, sen verran heikko esitys oli.

 Mutta katsokaas tätä! Yläkerran aulassa soittelee pianomusiikkia...enpäs sanokaan mitään, sillä en löytänyt Kannustalojen sivuilta herran nimeä. Tämä oli hyvä oivallus! Elävää musiikkia asuntomessuilla, jes!

 Vanhempien makuuhuonetta. Parvekkeelta aukeaa näkymä merelle.


 Portaikon kaideratkaisua.

 Yläkerran kylpyhuone. Ihan kiva muttei mitenkään sykähdyttävä.

Pihan perällä on pieni huvimaja. Kuvan vasemmassa laidassa vilahtaa myös toinen Kannustalojen oivallus: yläkerran parvekkeelta on kierreportaat alas, näin messukävijät menevät alakerran pääovesta sisään, kiertävät alakerran, menevät portaat ylös ja yläkerran katsottuaan poistuvat kierreportaita ulos. Näin sisärappusissa ei tule vastakkaista liikennettä, tosi monissa taloissa oli kapeat raput ja ihmisiä sahasi ylös ja alas.

Seuraavaksi postataankin sitten Kannustalon kahdesta jäljellä olevasta kohteesta, tässä samassa pihapiirissä olevasta Helmestä ja erikseen olevasta Venlasta.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Minäkin olen Kannustalofani, kuvien perusteella tämä näyttää aivan ihanalta. Itse asiassa minusta se näyttää ulkoa pieneltä ja kodikkaalta, ei massiiviselta, mutta en nähnytkään sitä livenä. Kirjastonurkkaus on söpö <3
Asuntomessuilla on vaikea fiilistellä talojen todellista kotiarvoa, kun on pakko vyöryä sen ihmismassan mukana, juuri niin kuin sanot noista portaista! Ei siinä oikein saa kunnollista tuntumaa.

Tiina kirjoitti...

Kuvassa se on kyllä pienemmän oloinen kuin livenä. Tämä oli muuten aivan älyttömän lähellä merta. Olohuoneen ikkunoista melkein suora pudotus alas, välissä vaan pyörätie. Mietin, miten niin voi edes rakentaa. Mutta näköjään voi..