2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kierroksella puutarhassa

Valkoiset särkyneetsydämet ovat täydessä kukassa.

Punatähtiputki aloittelee kukintaansa idänvirpiangervon katveessa. Istutin nämä viime vuonna ja nyt huomasin, että nämä ovat kovasti levinneet siementämällä.

Rönsyakankaalit kukkivat pöllikäytävän vieressä. Olen vaan iskenyt ne tähän edellissyksynä, kun oli pakko saada kasvit maahan ennen kuin maa jäätyy. Tähän se on sitten jäänyt.

Uusimmalla puutarhavideolla väitin, ettei toinen japaninruusukvitteneistäni kukkisi tänä vuonna laisinkaan. Kukkiihan se niinkuin kuvasta näkyy. Se on vaan kaveriaan myöhemmin liikkeellä.

Olen tyytyväinen, etten ostanutkaan saviruukkuja tomaateille vaan istutin ne Biolanin kasvusäkkeihin. Saviruukut olisivat tietty kauniimmat, mutta koska olen sännöllisen epäsäännöllisesti paikalla hoitamassa kasveja, on hyvä, että pelkkä kastelu riittää ja ravinteiden saannista mun ei tartte kantaa huolta. Tänä vuonna onkin tsiljoona kertaa komeammat kasvustot kuin viime vuonna. Ja nyt pidetään sitten vaan kovasti peukkuja, ettei latvamätä iskisi.

Paprikakin tuntuu viihtyvän. Se on ruvennut kukkimaan.

Ensimmäiset loistosalviat ovat avanneet nuppunsa.

Kasvimaalla rehottaa. Joskus on kovin vaikeaa saada porukat tajuamaan, että täältä voi sitten ihan vapaasti hakea tarpeita salaattiin. Voi, saa ja TÄYTYY. Muuten ollaan kusessa näitten kanssa. Retiisit kasvavat kohisten, samoin lehtisalaatti. Kyllä näitä sitten syödäkin saa, etteivät jää käsiin...Tuoksu- ja tarhakurjenpolvet ovat aukaisseet kukkansa. Olen ihan rakastunut tuohon violettiin tarhakurjenpolveen :)


Perunat ovat nousseet pintaan.

Amerikankeiholehti huvimajan edessä altaassa. Taas yksi töistä tuomani röntti, katsotaan kuinka käy.

Ja tämä! Olin niiiiiin iloinen huomatessani, että 'Warszawska Nike' (tulikohan tuo nyt oikein kirjoitettua...) on talvehtinut ja kasvaa nyt reipasta vauhtia pallotuijan vieressä.

Lähipuutarhalta hankittu amppeli kasvaa ja komistuu verannan katoksen alla.

Villejä lupiineja.

En malta olla taas sanomatta, miten ylpeä olen omista pikku samettikukistani :P

Easy Elegance -ruusu 'Great Wall' kotiutui meille. Bongasin tämän töistä kukkimasta komeasti ylähyllyllä. Vaikka olin vannonut, etten enää osta mitään (siis ennen alennusmyyntejä, hehheh) nappasin tämän epäröimättä mukaani.

Ihana väriyhdistelmä. 'Great Wall' ja lupiinit. Ah...

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Aah, kaikkea ihanaa! Kasvimaasi on kuin suoraan jostain oppikirjasta, mieletön sato jo tässä vaiheessa!
Jos meikä olisi töissä puutarhamyymälässä, pelkäisin pahoin, että tilistä ei jäisi mitään käteen ;D

Tiina kirjoitti...

Olen supertyytyväinen näihin laatikoihin, eipähän tartte kuluttaa kallista aikaa rikkaruohojen nyhtämiseen. Ja koska laatikoissa on uutta puutarhaturvetta, kaikki kasvaa vähän kuin itsestään :) En oo laittanut mitään lannoitetta, ehkä sitten tulevina vuosina. Nyt uskon, että uuden turpeen lannoitus riittää tälle vuodelle. Joo, se on aika paha yhdistelmä, kun on niin huono itsekuri kuin mulla ja niin kova hinku saada kaikkea :D Ja kaikki on ihan käden ulottuvilla. Nyt yritän tosiaan vähän himmailla...

Sirkka kirjoitti...

Täällähän on vaikka mitä ja paljon ihania kukkia ja yrttejä tomaatteja ihanat nuo paprikan kukat, oma satoa on ihana maistella uudet perunatkin oijoi ja tietty kaikki luomua!
Retiisiäkin olet saanut jo kerättyä kunnon puntin!
Kyllä siellä on ilon tunne puuhastella!

Tiina kirjoitti...

Juu, kyllä, luomua kaikki tyynni :) Ja ihan ite kasvatettuja, hih :) Tällaisista puuhista saa paljon onnistumisen iloa.

TeSa kirjoitti...

Ihanan monipuolista ja rehevää kasvustoa on ilo seurata kesän aikana.