2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hengissä ollaan

Piti tulla ilmoittamaan, että hengissä ollaan. Töissä on saanut juosta pää kolmantena jalkana ja kädet ei meinaa riittää joka paikkaan. Huh huh... Huomenna on vapaapäivä ja mulla on hirveä lastillinen kaikkea; omenapuita, siemeniä, istukassipuleita jne jne.


Kävi aika mielenkiintoinen juttu, kun olen tässä pari viikkoa ihmetellyt, miten mullu tulee näin vähän postia. Pari postipakettiakin on ollut kadoksissa, muun muassa helmitilaus, josta lähettivät sitten uuden tilalle ja sen piti tulla eilen. No eipä näkynyt. Tänään sitten tossa, kun tulin töistä ja hain postit, totesin taas, ettei helmitilausta näy. Totesin myös, että viereinen laatikko tursuaa posteja. No kappas perhana, meikäläisen postiahan siellä kahden viikon ajalta, myös se kadonnut helmitilaus ja sen tilalle lähetetty tilaus. Hallelujaa, mä sanon vaan.

Kuva viime kesältä. Näitä ja paljon muita olisi tarkoitus huomenna kylvää. Päivitän huomenillalla lisää :)

Tällä kertaa tällainen vähän erilainen, henkilökohtaisempi postaus. Oli pienen avautumisen paikka ilmiselvästi :P

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi, vapaapäivä ja lastillinen istutettavia ja kylvettäviä kuulostaa maailman parhaalta yhdistelmältä! Minäkin tulin justiinsa pihahommista ja harmittelin, kun aamulla taas pitää mennä töihin. Vaan tiliä tarvitaan tässäkin harrastuksessa, ettei sen puoleen ;D
Haettiin tänään kaksi peräkärryllistä tiiliä ja maanantaina loput. Laitoin myös styroksit kasvihuoneen pohjaan ja huomenna täytetään koko kuoppa loppuun.

Tiedätkö, minä kärsin samasta ongelmasta. Reilu vuosi sitten todettiin erityisen paha anemia ja minulle tehtiin ruokatorven ja mahalaukun tähystys. Mahahaavaa eikä muutakaan löytynyt ja anemia hoidettiin verensiirrolla. Sappikivetkin on jossain vaiheessa ultrattu, mutta mitään ei löytynyt. Vaivani ovat noita liikahappoisuudesta johtuvia. Kipu alkaa jo päivällä ja jatkuu pitkälle yöhön. Silloin ei todellakaan nukuta. Happolääkkeet eivät juurikaan oloa helpota. Paras apu, mutta ei ehkä suositeltavin, on omatoiminen vatsalaukun tyhjäys! Onneksi kohtauksia on ollut viime aikoina vähemmän ja syömisiä tarkkailemalla pystyy ehkä hieman välttämään vaivoja. Aina en kuitenkaan tiedä, mistä happovaivat johtuvat. Toivottavasti sun oireisiin löytyy mahdollinen syy ja saat todella kivuliaaseen vaivaasi avun.

Ihanat retiisit muuten!

pioni kirjoitti...

Ajattelin tuota tekstiä lukiessani, että saatat kärsiä sappikivistä, ihan kuin itsekin sitten kirjoitit.

Vapaapäivä ja puutarhahommat, hyvä yhdistelmä!

Tiina kirjoitti...

Maria, komiaa! Sulla on homma hyvällä mallilla siellä :) Ja vielä lisää tiiliä??

Mua on närästänyt jo monta vuotta, mutta näitä kipukohtauksia on ollut tosiaan vasta reilu puoli vuotta. Oksentanut en oo muuta ku viimeksi. Pahaa on kyllä tehny, mutta mitään ei oo ennen tullu ylös saakka. Oksentelu yhdistettynä tietynlaisiin vatsakipuihin on sappikivissä tunnusomainen piirre, mitä nyt tuolta netistä oon lukenut, kun ei lääkärit paljon kerro, jos ei itse ymmärrä kysyä. Eikä aina tuu kaikki mieleen just sillon ku pitäs. Mutta, kaipa se huomenna selviää. Tosin, jos kivet on sappitiehyessä, ne ei välttämättä näy ultrassa vaan sillon pitää tähystää.

Pioni: Juu, oireet on ainakin ihan just eikä melkeen. Sitten oonkin koko loppupäivän puutarhassa, kun lääkäristä pääsen :)

Annu kirjoitti...

Hyvä päivä tänään sinulla kun on vapaapäivä ja pihahommia! :)
Toivottavasti vatsaongelmasi selviäisivät eikä se olisi mitään vakavaa!

Itsekin otin ensi viikolle muutaman ylimääräisen vapaapäivän jotta kerkiäisi pihalla tekemään vähän enemmän ja pääsisin myös kasvimaalla kylvöpuuhiin. :)

Tiina kirjoitti...

Sain huojentavan tiedon, ettei ole sappikiviä ja kaikki muukin oli ultrassa kondiksessa. Tänään oon saanu sentään jotain aikaan pihallakin!

Voih, voisinpa itekin ottaa tollasia ylimääräsiä pihavapaita, mutta on mahdotonta, kun on puutarhamyymälässä töissä. No, voihan sitä sitten shoppailla mielessään ja vähän oikeestikin.