2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Sisällä edistetään kevääntuloa

 Perunanarsissi on kestänyt mulla sisällä jo pari viikkoa ja on nyt täydessä kukassa. Rairuohot venyvät ja venyvät...

 Keräsin koivunoksat maljakkoon viikko sitten ja lehdet alkavat nyt puhjeta. Olisipa ulkonakin jo tällaista...

 Istutin viime vuonna suoraan maahan daalian juurakon niin kuin tein ensimmäisenä puutarhavuotenanikin. Ensimmäisenä kesänä laittamastani 'Arabian Nightista' kasvoi komea ja upeasti kukkiva "pensas". Viimevuotisesta, en edes muista mikä lajike, ei tullut koko kesänä muuta kymmensenttinen verso ja joitain lehtiä. Ajattelin nyt kokeilla esikasvatusta ja laitoin juurakon sunnuntaina ruukkuun. En tiedä, onko liian aikaista, ehtiikö paljon venahtaa ennen kuin voin ulos istuttaa, mutta sen näkee sitten :) Kukan väri on enemmän anilliininpunainen kuin kuvassa.

6 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Perunanarsissi on ihana myös sisällä, mutta mielestäni sen haju on aika paha. Hyvin on pärjännyt jo ulkonakin meillä. Itse laitoin myös koivunoksia maljakkoon, edelliset kuivahtivat jo,jos vaikka pääsiäiseksi ennättäisivät.
Kyllä minäkin olen dahliat esikasvattanut, kukkivat sitten aikaisemmin, se kun kuitenkin on hallanarka kasvi, niin kerkeää jo loppukesästä nauttimaan sen kukinnasta.

-tuija-

Saila kirjoitti...

Aika ihana "Hankey-eno" ;-)
Ohoh tuota ruohoa, eikö Verneri laidunna? Sarin puutarhat -blogissa olikin just daalian esikasvattamisjuttu, niin että nyt on varmaan ihan sopiva aika!

Tiina kirjoitti...

Tuija: haiseeko se? Mun nenään ei tuu mitään hajua, mut ehkä mun nenä on tukossa... Tai sit tääl haisee jo valmiiks pahalta :P Mulla on niin hintsusti tota ikkunalautatilaa yleensä, etten ole paljon esikasvatellut, mutta viimevuotinen vähän kaihersi mielessä ja päätin ottaa varman päälle.

Saila: eikös vaan :P Vernerille ei oo kelvannu, hän syö mieluummin mun viherkasveja :D Ai oli? No hyvä, ehkä nyt on sitten hyvä hetki :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Ihanalta näyttää! Saisiko sinuun yhteyden mailitse? Jos viitsit, laita vaikka ensin minulle mailia, niin vastailen sitten: lamaraya84@gmail.com

Sirkka kirjoitti...

Perunanarsissejen hajusta tuoksusta ollaan kahta mieltä..minutakin se on aika voimakas, ainakin jos sen lähellä on.
Siellä on jo niin kevään tunnelmaa..dahliatkin jo ruukuissaan..ihanaa kevään etenemistä ja ilon tunnetta jokaiseen päivään!

Tiina kirjoitti...

Anonyymi: mailattu! :)

Sirkka: Kiitos :) Töissä niitä tuoksuttelin ja totesin, että kyllä sieltä jotain tuoksua/hajua tulee :) Kotona en oo huomannut. Tänään ostin muutaman juurakon lisää, tarvis saada ne multiin.