2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset istutukset ja muita huomioita

 Puutarhavideolla mainitsin haluavani näkösuojaa tielle päin. Koska kyseessä on rintamamiestalo ja tontilla on jo ennestään pihasyreenejä, istutin tien viereen kahden jo olemassaolevan vanhan syreenin väliin syreeniaidanteen. Tarkoitus on jatkaa aidannetta pikkuhiljaa perunamaan päähän saakka. Myös keskipihalle on ajatuksena tehdä syreeniaidanne keinun taakse rajaamaan näkymää autotallille päin. Haluaisin, että piha olisi suojaisampi eikä kaikki näkyisi yhdellä katsahduksella vaan kasvien ja rakennusten takaa paljastuisi aina jotain uutta kivaa. Ja tuollaisia kivenmoukuroita tällä tontilla nousee kaikkialta, missä kaivaa. Vielä en ole sellaista paikkaa löytänyt, missä lapio ei kalahtaisi kiveen, kun alkaa kaivaa.

 Lämpimällä eteläseinustalla edelliskeväiset tulppaanit ovat jo tehneet nuppuja. Seinänvierusta on  rutikuiva eivätkä tulppaanit koskaan kuki kovin loisteliaasti.

Rakas lamoalppiruusuni 'Elviira' näyttää tänä keväänä todella hyvältä! Sanon näin siksi, että viime keväänä se oli aika ankean oloinen. Kyllä se silti kukki. Nyt näyttäisi nuppujen määrästä päätellen olevan luvassa oikein komea kukinta! :)

Mukavaa vappua, mulla on sananmukaisesti oikea työläisvappu, koko viikonloppu töissä.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi, hyvää työläisvappua! Koska säästä ei ole luvattu kovinkaan kummoista, onkin parempi pitää vapaaviikonloppu joskus toiste ;-) Täällä saaressa on jo tullut kaksi sadekuuroa, nyt taas on taivas sininen mutta idässä päin on selvästi tummia pilviä. Ehkä sieltä tulee kohta taas uusi sade...
Syreeniaita onkin ihana ja perinteinen suurella tontilla, ja olen ihan samaa mieltä siitä että pihasta tulee kivampi jos sitä ei näe kaikkea kerralla. Ja sitten se vaikuttaa vielä suuremmalta!

Tiina kirjoitti...

Joo, Porissa tuli vettä kanssakin ja Luvialla oli tullut pariin otteeseen rakeita myös. Eikä mua haittaa olla töissä, en ole yleensä juhlinut vappua mitenkään erityisesti. Ja töissä on ihania kasveja, hih :) Luulenpa, että alan keräillä erilaisia syreenejä...

Annu kirjoitti...

Syreeniaita kuulostaa juuri oikealta valinnalta, sopii rintamamiestalon henkeen. :)

Tiina kirjoitti...

Juu :) Rakastan syreenejä ja yritän saada pihasta vähän suojaisamman talon henkeen sopivasti.

Annu kirjoitti...

Syreenit on tosiaan ihania! Haluan niitä itsellenikin, olemassaolevien pihasyreenien lisäksi. Just pohdinkin että sopisiko joku syreenipensas myös perennapenkin keskelle vai olisiko se hiukan hölmö kukkien joukossa, jos vaikka laittas runkoon vartetun pikkusyreenin...