2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kylvöjä

Saatiin töistä vino pino siemenpusseja, joista on päiväys mennyt. Ahneuksissani otin vaikka mitä. Pelargonia, miinanköynnöstä, kuukausimansikkaa, parsakaalia, ruusukaalia, erilaisia samettikukkia, sinivaulaa, lobelioita, paprikaa.... Kylvin nyt puolet ja toisen puolen kylvän sitten porukoilla, kun itsellä on tuo ikkunalauta-ala vähän vähissä. Makuuhuoneen ikkunalaudalle en viitsi laittaa, kun sänky on ikkunan alla ja varmana yöllä potkaisisin mullat sänkyyn. Ostin myös yhden perunanarsissin itselle. Sipulikukat on vähän huonoja meikäläisen luona, kun on niin lämmin kämppä, että menevät saman tien. Äidille toin myös yhden, sillä se varmasti kestää, kun on viileä kuisti, minne voi viedä jäähylle.

Tänään ollaan raivattu töissä ulkomyymälää ja kiinteistöhuollon mies kävi lykkimässä lumia pääkäytävältä. Aika epätoivoiselta näyttää vielä kevään tulo, mutta ehkä se siitä viikonlopun aikana vähän helpottaa, kun on luvattu kai lämpimämpää ja vesisadetta.
Toivossa on hyvä elää :)

10 kommenttia:

Nikke kirjoitti...

Toivossa on aina hyvä elää, eihän meillä muuta ole :)

Toivotaan että kylvöt lähtevät reippaasti kasvamaan, ne antaa mukavasti iloa odotukseen :)

Lovviisa kirjoitti...

Niinpä ja huh huh ...Käyppä kammarissa kattomassa meijän kinoksia:)

Saila kirjoitti...

Siinä on ruukku poikineen :-D
Minäkin katsoin kaupungissa lähitaimimyymälää, kun siellä aurattiin epätoivoisena minibobcateilla piha-aluetta puhtaaksi. Sinne pitäisi jo kohta mahtua taimirullakoita, mutta hanki oli lähes metrinen!

Tiina kirjoitti...

Nikke: näinhän se menee :) Nyt on ainakin jotain, jota jännätä, voin joka päivä käydä kurkkimassa joko nyt joko nyt jotain olisi pompsahtanut mullan pinnalle.

Lovviisa: minäpä käyn! :)

Saila: no juu, ans kattoo kuin ämmän käy näitten ruukkujen kanssa täällä. Meillä on jo yksi häkillinen pikkuhavuja ulkovarastossa odottamassa ja ensi viikosta lähtien rupeaa sitten tulemaan oikeen isolla kädellä. Mihin me mahdetaan niitten kaikkien kanssa joutua :P

Saila kirjoitti...

Mua niin naurattaa toi eka kuva: siinä hoidetaan multahommat matolla (no, melkein) - jotenkin tutulta näyttää ;-) Mun äiti aina torui kun hoidin multa-asoita tiskialtaassa tai matolla tms. mielestäni järkevässä paikassa. Kotoa pois muuttamisen parhaita puolia on se, että voi istuttaa missä parhaaksi näkee.
Kuva naurattaa myös siksi, että siellä se TAAS on: Niki sohvalla! Pilkut paljastavat! :-D

Maria kirjoitti...

Muakin nauratti tuo eka kuva, siinä on kunnon meininki! Mä olen kauhea sotkija mullan kanssa ja teen aina noita hommia ruokapöydällä. Mahtava rivi taimipotteja, tästä se lähtee!

J kirjoitti...

Oho, ikkunalauta täynnä noita! :D I like this! (Mikä on yllättävää koska yleensä kasvit ei kinnosta mua.)

Tiina kirjoitti...

Saila: mä oon aina tehny kaikki tärkeet asiat lattialla. Kouluaikana tein aina läksyt lattialla vaikka kirjoituspöytä olisi ollut vieressä. Korut teen aina lattialla istuen jne :D Se on vaan paras paikka kaikkeen keskittymistä vaativaan hommaan :) Ja juu, Niki on lähes juurtunut kiiinni sohvaan :DD

Maria: lattialla on niin kätevä tehdä, kun levittää muutaman sanomalehden paperin niin ei haittaa vaikka multaa menee muuallekin kuin purkkiin. Lopuksi voi vaan käärästä lehdet kasaan ja heittää roskiin :) Tästä se lähtee! ;)

J: ohhoh :D nyt täytyy kyllä ihmetellä, että mikäs SUA noissa purkeissa kiinnostaa :P

Sirkka kirjoitti...

Paljon kaunista ja kuinka kiva niiden kasvua on seurata ja olet vielä laittanut latinakielisetkin nimet muistiin, hienoa! ja Onnea!
Paljon Onnea myös neljä vuotta täyttäneelle Niki koirallesi!

Tiina kirjoitti...

Juu, jos sitten muistais vielä kesämmällä, mitä on tullut laitettua :) Jos joku vaikka täällä kyselee tai jotain. Niki kiittää onnitteluista! :)